Мая почва ревизия на Борисов, а Слави одобрява

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Депутатите от Изправи се! Мутри вън! (ИМВ) са готови още в първия ден на парламента да внесат предложение за комисия по ревизия на управлението на Бойко Борисов”, обяви съпредседателят на коалицията Мая Манолова пред БНР.

“Разговаряли сме с партията на Слави Трифонов и тя ще подкрепи този проект за решение… Ще настояваме да има парламентарен контрол всеки ден на всеки един от министрите на Борисов. Първи в парламента ще извикаме финансовия министър”,  заяви тя.

Манолова се закани всеки ден да има парламентарен контрол. Първият извикан – Кирил Ананиев, ще трябва да обясни истината за финансовото състояние на държавата.”Тези 50 лева, които ГЕРБ даде на пенсионерите до провеждането на изборите, ние ще настояваме да бъдат продължени поне до края на т.г., а от следващата да има преизчисление на пенсиите, които, освен тези пари, да включи още”, каза тя.

ИМВ  настоява  настоящият парламент да финализира дейностите по изработването на Националния план за възстановяване от пандемията, за да се спази срока за изпращането му в ЕК, който е до 30 април.От формацията са готови и с предложения в Закона за извънредното положение, които да дадат пряка финансова подкрепа на малките предприятия. Обещали сме по една депутатска заплата да получи всяка малка засегната фирма – 7000 лв. “150 млн. лв. – на толкова изчислихме тази подкрепа”, каза Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар