Мая: Почти 1 млн. софиянци може да останат без парно и топла вода

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поради неизпълнени изисквания за норми на азотни емисии от “Топлофикация София”, има опасност тя да спре да работи и да остави над 400 000 домакинства и учреждения без парно и топла вода. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на “Изправи се! Ние идваме!” Мая Манолова.

Тя уточни, че без комплексно разрешително “Топлофикация София” няма право да работи, което означава, че близо 1 млн. столичани ще останат без парно и топла вода през следващия отоплителен сезон.

„Комплексното разрешително не е подновено от изпълнителната Агенция по околна среда вече 1 месец“, каза още Манолова.

Тя поясни, че е повдигнала този въпрос в пленарна зала, но вече две седмици няма никаква реакция от институциите.
“Крайният срок, в който трябваше да се инвестира в пречиствателни съоръжения, изтече преди една година до края на юли 2020-а”, поясни още тя.
“Може да се стигне и до режим на тока”, каза още Манолова. Тя поясни още: „Средно на софиянци отоплението на ток вместо отопление на парно ще им излезе 1152 лв. средно на отоплителния сезон, което е с 500 лв. повече от това, което би им струвало отоплението на парно”.

Мая Манолова предупреди, че се предвижда и увеличение в цените. “КЕВР ще повиши цената на парното. От 1 януари то ще бъде с близо 20 % по-високо, но всъщност може и да не бъде, защото ако парното и топлата вода не бъдат доставени на столичани, то те поне ще си спестят увеличението на КЕВР”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар