Мая Манолова учредява партията си и тръгва на шествие

Мая: Спрете войната с паметниците и гаврата с историята“

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На протест, организиран от лявото обединение “ЛЕВИЦАТА!” пред Столичната община, Мая Манолова заяви, че подобен акт само внася нови разделителни линии и огромната част от столичани са категорично против. Тъй като Паметникът на Съветската армия е държавна собственост, трябва да се пита народа, категорични са от коалицията.

Те се събраха да изразят възмущението си пред Столичнатаобщина, за да предупредят общинските съветници от СО да спрат войната с историята. Темата за демонтирането на Паметника на Съветската армия се възкресява преди всички избори. „За четири години имаха време да проведат допитване догражданите на София, сега в последния момент, когато няма никаква легитимност, Фандъкова и общинските съветници от ГЕРБ и „Демократична България“ нападнаха паметника. Опасно е, когато политиците, вместо да гледат напред, гледат в огледалото за обратно виждане и се опитват датрупат дивиденти от изопачаването на българската история“, изрази възмущението си Мая Манолова.

„ЛЕВИЦАТА!“ ще се противопоставя срещу всякакви опити за демонтиране на този паметник, да се води война с паметниците, които отразяват българската история. „Паметникът е собственост на българската държава. Всякакви решения, свържани с конкретния паметник би трябвало да се вземат от областния управител на София-град“, категорични са от коалицията. От “ЛЕВИЦАТА!” се надяват той да прояви разум и почтеност за таковаотговорно решение.

Акцията на „ЛЕВИЦАТА!“ продължава, можете да видите видео от протеста тук.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар