Мая: Строежът на “Алепу” да бъде премахнат!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на парламентарната група на “Изправи се! Мутри, вън” Мая Манолова се обяви за тотална забрана на строителството в зона А по Черноморското крайбрежие и в защитените зони, предава радио Бургас.

На брифинг на плажа “Алепу”, където преди година избухна скандал с изграждането на т.нар. “подпорна стена”, тя обяви, че е готова с такъв законопроект, който ще бъде внесен в близките дни в парламента.

“Нашата позиция – независимо от това кой е собственик на това безобразие – е същата. То ттрябва да бъде отстранено и виновните за поредицата нарушения, а вероятно – и престъпления – да бъдат наказани. И няма как собственикът да бъде прикачен към “Изправи се! Мутри вън”. Защото той е член на друга партия и от друга партия е общински съветник в Приморско”, каза Манолова.

Повод за изявлението ѝ стана информация, че братът на активист на нейната формация – Здравко Василев от Приморско, трети в листата на “Изправи се! Мутри, вън!” в Бургас, е купил дъщерната фирма на “Главболгарстрой” – “ГБС Турс” ЕАД, която притежава правата за комплекса.

Сделката беше официално обявена вчера, а самият Стоян Василев обяви, че целта му е – цитирам – да “намери най-добрият законов и обществено приемлив начин проектът да бъде завършен”. Здравко Василев се разграничи от действията на брат си.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар