Мая: Ще ни залее социално цунами, нуждаем се от нов социален проект

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хората, които създадоха проблема с тока сега предлагат решение. ГЕРБ извадиха църквите, манастирите и социалните домове на свободния пазар, в резултат тока за небитовите потребители бе драстично повишен. Този проблем трябва да се реши.

Те трябва незабавно да се върнат на стария режим. Това заяви лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„В ХХI век да започне да гасне уличното осветление след 20:00 часа е тревожно. След това може да започне и токът в домовете на хората. Хората имат проблем да си платят тока, парното и хранителните продукти. Хората вече живеят ден за ден. Изправени сме на социално цунами“, предупреди тя.

Манолова не спести критики и на управляващите: „Властта не се занимава в тревогите на хората. Няма държава в Европа, която да не се зае с незабавна компенсация, за да не създават такива тежки дисбаланси в сферата на енергетиката“.

„Беше извършена промяна в КЕВР. Сега новото ръководство встъпва с много по-голям бюджет. Може би трябва да платят загубени дела, свързани с Ковачки. Може би правят опит да плащат през КЕВР, за да не събират допълнителни пари от хората“, допуска лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме!„.

„Не е нормално първият законопроект да се занимава единствено със състава на КЕВР. Можеше да се определят енергийно бедните и те да бъдат подкрепени или да се подпомогне бизнесът. Може да има преференциална цена за домакинствата до определен праг. Друго, което може да се направи е от енергийния микс на АЕЦ „Козлодуй“ да се пренасочи евтиния ток към вътрешния пазар, вместо да се трупат свръхпечалби“, предложи Мая Манолова.

По думите ѝ над милион български пенсионери са ощетени от социалното министерство и НОИ. Кой мисли за работещите бедни, които на всеки 100 лева труд, плащат 53 лева на държавата?

„Ние сме на ръба на кратер, от който ще изригне вулкан от социални проблеми. Има нужда от нов социален проект, който да защити хората. Водят се разговори в момента. В него ще се включат различни формации. Аз няма да съм лицето му. Търси се широко обединение. БСП не са двигател на тези процеси“, разкри тя във връзка с новия политически проект.Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар