Мая: Ще управляваме с „Продължаваме промяната“ и ДБ, Радев остава президент

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Нямахме колебания да подкрепим Румен Радев и Илияна Йотова за следващ президентски мандат още при обявяването на тяхната кандидатура. Президентът Радев беше единственият държавник, който застана на страната на народа. Той е човекът, който не се огъна въпреки натиска. Радев и Йотова се държаха смело, достойно и почтено. В наше лице имат непоколебима подкрепа“, заяви лидерът на „Изправи се. БГ“ Мая Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Тя призна, че е изненадана от кандидатурата за президент на проф. Анастас Герджиков. По думите ѝ той е университетски авторитет, за когото няма обяснение защо ще води битката на Борисов и ГЕРБ.

 

„Борисов не посмя да излезе лично срещу Радев. Защо един уважаван професор ще води битката на човека, срещу когото неговите студенти протестираха миналото лято? Сега ректорът на СУ застава срещу това, за което се бориха неговите студенти и бяха бити и арестувани. Абсолютно необяснимо поведение„, подчерта Манолова пред Мария Константинова.

 

Тя не се съмнява в победата на Радев на президентския вот на 14 ноември, тъй като народът бил изцяло на негова страна.

Изходът от битката е предрешен и следващият президент ще се казва Румен Радев„, убедена е Манолова.

 

Един от лидерите на коалицията „Изправи се. БГ! Ние идваме!“ посочи, че техните каузи и в следващия парламент ще бъдат съдебната реформа, икономически реформи, закон за частния фалит, закон за колекторските фирми, ново преизчисление на пенсиите.

 

„Присъствието ни в следващия парламент ще означава социална защита на най-уязвимите. Ще бдим за това ГЕРБ и ДПС да не влязат през задната врата във властта. Ние сме тези 15 депутати, примерно, с които мнозинството на почтените ще имат 121 гласа. В разговори сме с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, целта ни е да имаме 121 гласа в следващия парламент„, обясни Манолова.

 

Според нея вината да не бъде съставено правителство в 45-ото и 46-ото НС е изцяло на „Има такъв народ“, които били проиграли шансовете си, както и тези на българските граждани. Тя обаче остави отворена вратата към ИТН.

 

„Направихме всичко възможно да има правителство, но топката беше в ИТН“, отбеляза лидерът на „Изправи се. БГ“.

Манолова изтъкна, че в споразумението им за следващо управление ще бъде записано кои закони в какви срокове ще бъдат приети. Така хората щели да бъдат по-спокойни, че гласуват за следващо управление.

 

Поскъпването на живота е изключително сериозно и трендът е нагоре. Цените скачат и ще скачат. Заради енергоносителите и най-вече заради спекулациите с цената на тока. Ще внесем законодателство, което да гарантира, че тези, които генерира свръхпечалби, ще участват в пряката финансова подкрепа на гражданите. Повишаването на цените на тока трябва да бъде поето от държавата. Повишаването на цената на парното и водата – от държавата. Повишаването на природния газ – държавата да го поеме. Ние ще сме гарант, че повишаването на цените ще бъде поето от държавата на 100%“, обясни тя.

 

 

И призна, че отношенията в коалицията „Изправи се. БГ! Ние идваме!“ са сложни и динамични. При тях нямало казармен ред, в който Манолова взима решенията.

 

„Не се огъваме, не подвеждаме и не правим компромиси с очакванията на хората от протестите. Свършихме си работата по всички ангажименти, които бяхме поели. Ако искат да гласуват за бойци – ще гласуват за нас“, настоя тя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар