Мая: 3,26 лв. ще стане цената на водата в София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„В края на новия петгодишен период 2022 – 2026 г. цената на водата в София ще стане 3,26 лв., но Софийска вода не представя бизнес плана.

Общественото обсъждане с дружеството продължи 1 час и 10 минути, с презентация вместо бизнес план, а засяга 1 400 000 битови потребители и стотици промишлени. Софийска вода е единствената, която не е внесла бизнес плана си в срок до 30 юни 2021 г.”, заяви председателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова.

От дружеството не коментират изявлението на бившия омбудсман. Според нея повишаването на цената на тока влияе минимално, тъй като в София водоснабдяването е основно гравитачно, обясни Манолова. Тя цитира данни, че 13 от общо 30 показателя за качество не са изпълнени. „44 млн. лв. допълнително е получила Софийска вода от разликата между заложеното увеличение на водата за 2017 – 2021 г. и утвърдените от КЕВР цени. Не стана ясно обаче за какво са използвани тези средства”, каза Манолова. В концесионния договор на Софийска вода пише, че ниво на загуби от 33 % трябва да бъде постигнато до 2025 г., а сега отлагат за 2026 г. Защо се отлага с една година, е другият ни въпрос“, допълни тя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар