МВнР за мобилизацията в Русия: Тези събития засилват необходимостта от подкрепа за Украйна

МВнР за мобилизацията в Русия: Тези събития засилват необходимостта от подкрепа за Украйна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Последните съобщения от Москва сериозно засилват опасенията и необходимостта от подкрепа за Украйна. Това пишат от Министерството на външните работи в позиция, разпространена в Twitter, относно частичната мобилизация, обявена от руския президент Владимир Путин.

„В съчетание с ядрената риторика и т.нар. референдуми тези тревожни събития засилват необходимостта на глобално ниво от последователна подкрепа за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна“, отбелязват от МВнР.По-рано през деня президентът на Русия Владимир Путин обяви частична мобилизация в страната и се обърна към гражданите на Русия с реч, в която оправда т.нар. „специална операция“ в Украйна с това, че Западът иска за постигне разпадане на Руската федерация, войната е довела до големи загуби и заради това е решил да подкрепи предложението на Министерството на отбраната на Русия.

Указът за частична мобилизация вече е подписан. Мобилизационните дейности в Русия ще започнат днес, заяви Путин. На мобилизация ще подлежат само граждани, които в момента са в запаса, които са минали военна служба и имат опит.

Мобилизираните граждани на Русия ще получат всички гаранции и привилегии на участващите в специалната операция, съобщи още руският държавен глава Владимир Путин.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар