МВнР на Русия: Пред очите на целия свят ЕС се преражда в милитаризиран и агресивен инструмент за външна експанзия.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Предлагаме на вашето внимание изявлението на МВнР на Русия във връзка с изказванията на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел след посещението на Украйна:
Изявлението на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, направено в социалните мрежи след посещението на Украйна, че „тази война ще бъде спечелена на бойното поле“, ясно потвърждава, че Евросъюзът през 2022 г. окончателно се отрече от миротворските идеали на основателите си, които са се стремили да стане „немислима и невъзможна“ нова война в Европа. Сега „миролюбивият“ Евросъюз обещава да достигне 1,5 млрд евро военната помощ за Киев.

❗ Пред очите на целия свят ЕС се преражда в милитаризиран и агресивен инструмент за външна експанзия.

В съответствие с „европейските ценности“ води поредния „натиск на изток“. По този начин Западът реализира стремежа си към безгранично глобално доминиране над тези, които ги смята за по-лоши на генетичното ниво.

❗ На Запад се правят, че не забелязват, а значи – насърчават целенасочените ракетни удари и провокации на украинските националисти срещу мирното население и се опитват да възложат отговорността за гибелта им на руските войски. Европейските чиновници напълно игнорираха факта, че ударът срещу железопътната гара в Краматорск на 8 април е нанесен с „Точка-У“, която не я използват руските войски, от територията, контролирана от въоръжените сили на Украйна (ВСУ), и самата ракета има сериен номер, близък към номерата на други ракети, използвани от ВСУ.
При това Жозеп Борел и Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Ляйен подкрепиха циничната провокация на Киев с масовото убийство на мирните жители в Буча. Смятаме това за кощунствено спрямо, преди всичко, паметта на жертвите на постоянни украински обстрели на градове и селища в Донбас. Никой от еврочиновниците нито веднъж не си направи труда да посети тези територии от 2014 г.
Лицемерието на Евросъюза няма граници – за да помагат на украинските неонацисти и по-нататък да убиват хора безнаказано, еврочиновниците оказват съдействие на Украйна по линия на „Европейския фонд за мир“. За истинските ценности на „просветения Запад“ говори и широко използване от политиците на ЕС на нацисткия лозунг „Слава на Украйна“, който съвпада с приветствието, използвано в нацистка Германия. Навсякъде „се прочиства“ медийното пространство от алтернативни становища, в страните на ЕС се извършва безпрецедентен натиск върху руснаци рускоезични хора, за да откажат те от историческата си Родина.
В ЕС повече не говорят за необходимостта на политическо решение, подкрепа на преговорите. Разбираме защо: политическото решение ще пречи на постигане на основната им цел – продължаване на прокси-война до последния украинец.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар