МВР започва проверки и ще отнема нередовните шофьорски книжки

България, МВР, Общество
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

МВР отнемане на книжкиМВР ще проверява валидността на издадените шофьорски книжки и на лицензиите, за които има данни, че са били предмет на манипулации, а при установяване на нередовно издадени книжки, те ще бъдат отнемани. Това стана ясно след работно съвещание при премиера Бойко Борисов, в което участваха ресорният министър Румяна Бъчварова, оперативното ръководство на министерството и представители на прокуратурата.

Съвещанието е било в резултат на констатираните злоупотреби и корупционни схеми в Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” при съвместната операция на ДАНС, ГДБОП и прокуратурата преди два дни.

На срещата са били обсъдени мерките, които трябва да се предприемат във връзка с фалшифицираните изпитни протоколи, както и преустановяване на констатираните порочни практики.

Посочена е била необходимостта да се отнемат нередовно издадените шофьорски книжки въз основа на фалшифицирани изпитни протоколи и мерките, които може да бъдат предприети за отнемането им.

На МВР ще бъде възложена проверка на валидността на издадените свидетелства за правоуправление на МПС и на лицензии, за които има данни, че са били предмет на манипулации.

Според официалната статистика през 2015 г. в страната са регистрирани 7225 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 708 души и са ранени 8971 (от които 6676 – леко и 2295 – тежко).

Последната специализирана акция на ГД “Национална полиция”, състояла се от 29 февруари до 6 март, е констатирала 6062 нарушения на пътя, за които са издадени 6792 фиша и са съставени 4038 акта. Броят на установените неправоспособни водачи е 580.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар