МВР: Може да има опасност за живота и сигурността на обвинения за пране на пари от магистрала „Хемус“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Може да има опасност за живота и сигурността на Борислав Колев, обвинен за пране на пари от магистрала „Хемус“,

Това коментираха от пресцентъра на МВР по повод информацията на прокуратурата, че е оказван натиск на прокурори от страна на служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, предаде БТА.

 

 

 

Освен това от вътрешното ведомство коментираха, че с казаното от страна на прокуратурата днес се е стигнало до оповестяване и на тактики от разследването по случая.

 

Как започна скандала?

 

Директорът на ГДБОП Калин Стоянов се е опитвал да упражни натиск върху прокурори по разследването за парите от магистрала „Хемус“, заяви на брифинг тази сутрин говорителят на Софийска градска прокуратура (СГП) Десислава Петрова.

 

 

От ГДБОП искали по-леко обвинение на задържания за източването на милиони от магистрала „Хемус“ срещу показанията му за други замесени в схемата, съобщиха обвинители от СГП.

 

 

Оказа се, че обвиненият Колев иска сключване на сделка, за да разкрие схемата за кражбите на АМ „Хемус“.  Прокуратурата обаче остро възразява.

 

 

В отговор вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че прокуратурата предпазва бившите управляващи от наказателна отговорност в много случаи и изрази съмнение, че тъй като тя не е реформирана, не би могла да изведе до успешен край делото за автомагистрала „Хемус“.

 

 

От СГП съобщиха, че е сезирана Софийската районна прокуратура. Там е започнало досъдебно производство за опит прокурори да бъдат склонявани да нарушават служебните си задължения.

 

Намеси се и Гешев

 

Води се война срещу прокуратурата. Интерес от нея имат само престъпниците и естественият резултат е бум на престъпността. Цената ще платят българските граждани, каза главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Съдебната палата.

 

 

Затова прокуратурата ще сезира български и европейски институции за безпрецедентния натиск, който МВР оказва над държавното обвинение по разследването за „Хемус“, обявиха от институцията.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар