МВР на Русия включи американския сенатор Греъм в списъка на издирваните лица – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на вътрешните работи на Русия е включило американския сенатор Линдзи Греъм в списъка на издирваните лица, съобщиха днес руски медии, като се позоваха на информация от ведомството, предаде Ройтерс.

В редактирано видео от среща на Греъм с Володимир Зеленски в петък, публикувано от канцеларията на украинския президент, се чува как сенаторът казва: “руснаците умират”, а след това, че американската подкрепа (за Украйна) “са най-добре похарчените от нас пари”.Русия вчера осъди коментарите на Греъм. “Трудно е човек да си представи по-голям срам за някоя страна, от това да има такива сенатори”, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.


Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин нареди да бъде започнато разследване по повод коментарите на сенатора, предаде ДПА. “В циркулирало в интернет видео американският сенатор Линдзи Греъм говори за финансово участие на САЩ в убийството на руски граждани по време на среща с президента на Украйна”, обяви комитетът в публикация в “Телеграм”. Прави се правна преценка на “русофобските” коментари на сенатора, добави най-високопоставеният разследващ орган в Русия.

След отправените от страна на Русия критики Украйна публикува пълния запис на срещата, от който става ясно, че двата коментара на сенатора не са свързани.

Греъм вчера оспори руските критики относно изразената от него подкрепа за Украйна, като заяви, че просто е похвалил духа на украинците в тяхната съпротива срещу руската инвазия на фона на помощта, която Вашингтон им оказва.

Русия е добавила десетки американски служители и избрани политици в списъци на лица, на които е забранено да влизат в страната,но рядко е искала арест на високопоставени американски държавни служители, посочва Ройтерс.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар