МВР няма да връща подновени книжки, ако имаш неплатени глоби

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ден след като Конституционният съд отмени отнемането на шофьорска книжката заради неплатени глоби, шофьори се оплакаха от нов проблем – МВР не им дава подновените книжки, докато не платят старите си задължения.

“В районното ми излезе, че имам да плащам един фиш от 50 лева и ми казаха да го платя, за да може да ми бъде преиздадена новата книжка. Аз го платих и сега се оказа, че имам някакъв друг акт от 2019 г. Рекетът и изнудването са отвсякъде. Лошото е, че едни глоби излизат в системата на КАТ, а други не излизат”, разказа патилата си пред Нова телевизия шофьор.

Омбудсманът Диана Ковачева посъветва МВР доброволно да върне отнетите книжки. “Имам жалби в последните месеци от водачи на МПС, които са спирани на територията на страната като са проверявани не само те, но и пътниците в колата за неплатени глоби”, каза тя.

От МВР отказаха коментар по казуса.

А според юристи, въпреки решението на Конституционния съд, няма как да си търсите правата по съдебен път, ако вече ви е била взета шофьорската книжка или са ви свалени номерата на колата заради неплатени глоби. “Най-лесният начин го видяхме. Той ни връща обратно във феодализма. Това не е подходът, който трябва да се следва”, смята проф. Пламен Киров – бивш конституционен съдия

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар