МВР Официално: Журналистът Димитър Кенаров е бит и незаконно задържан

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 6 октомври е поредното заседание по делото срещу него

Министерството на вътрешните работи призна за първи път, че срещу журналиста Димитър Кенаров е упражнено неправомерно насилие, използвани са белезници и е бил задържан незаконно. Това става ясно от писмо, изпратено от служебния вътрешен министър Бойко Рашков до Асоциацията на европейските журналисти – България и до Антикорупционния фонд, предава БГНЕС, цитирано от NOVA.

В писмото, изпратено в края на миналата седмица, министър Рашков съобщава, че през юни тази година е била разпоредена нова вътрешна проверка по случая, която е констатирала „данни за множество нарушения на служебната дисциплина от ръководни и други служители на СДВР и ОДМВР Пловдив, които са предоставени на компетентните дисциплинарни наказващи органи“. Отделно от това, „с оглед наличните данни за извършено престъпление от общ характер, материалите са изпратени на Софийска районна прокуратура“.

На 6 октомври е поредното заседание по делото за ареста на Димитър Кенаров. Той беше задържан по време на антиправителствен протест в началото на септември миналата година.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар