МВР показа сензационни кадри от среща между Младен Маринов, Стъки и шефа на ”Делта гард”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

МВР с нови сензационни разкрития за бившето управление на ГЕРБ и Бойко Борисов. Оказва се, че негов министър на МВР е контактувал със собствениците на Делта гард, Митьо Очите, Маргините и други. Те са наблюдавани при свое пътуване до Слънчев бряг. На пресконференция в ГДНП с МВР-шефа Бойко Рашков бяха излъчени кадри от скандална среща на въпросния бивш министър, Стъки и шефа на ”Делта гард” – Митко Каратиста пред дискотека в Слънчев бряг.
В сигнал на Антикорупционния фонд се твърди, че това е именно Младен Маринов. Неправителствената организация разполага и с “докладна записка от полицейски служител при Районно полицейско управление Несебър от 2005 г. Сигналът е без подател, но описаните в него имена и събития насочват към източник от системата на МВР, което го прави задължителен за институционална проверка”.

Според Рашков бившият министър е контактувал със собствениците на Делта гард, Митьо Очите, Маргините и други. Те са наблюдавани при свое пътуване до Слънчев бряг.

„21 автомобили са отнети от Златанови. Един от тези автомобили се оказа в дъщерята на един бивш вътрешен министър. Има материали, които доказват как той се е издигнал до министър, с кого е контактувал и как е имал отношения със собствениците на “Делта гард”, Митьо Очите и Маргините. Установено е негово пътуване до Слънчев бряг с хора с криминални прояви“, каза той.

ГДБОП разследва бивш министър на МВР на ГЕРБ и незаконни действия от страна на прокурори около казуса “Осемте джуджета”. „В разследването се твърди, че от Златанови са отнети 21 автомобила, като един от тях се оказва собственост за период от време на дъщерята на бивш вътрешен министър от ГЕРБ“, уточни министърът.

Днес в ГДБОП е бил разпитан Петьо Петров-Пепи Еврото, станал главен герой в „Осемте джуджета“. Според разследването той е рекетирал бизнесмена Илия Златанов да прехвърли имотите и бизнеса си на 24-годишния боксьор Кристиян Христов.

Златанов разказва, че в натиска срещу него активно е участвала и съпругата на Еврото – Любена. През цялото време заведението „Осемте джуджета“, където Пепи Еврото е провеждал срещите си, се е пазело от „Делта гард“ и полицейски патрул. Шеф на МВР по това време е бил Младен Маринов.

Както Фрог съобщи първи дъщерята на Младен Маринов – Силвия, купува една от колите – Тойота Тундра на Златанов. Прехвърлянето на скъпото возило става от боксьора Кристиян.

Петьо Петров – Еврото е преседял над 2 часа в ГДБОП. За вчера бяха планирани разпити на Любена и Силвия. И двете не се явиха. Първата се оправда с карантина, а втората, че адвокатът ѝ бил ангажиран. Казали са, че ще се явят в понеделник. За понеделник обещание да се появи в ГДБОП е дал и самият Маринов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар