МВР покриха за медиите – Грозен и кървав екшън между ученици случил се преди около две седмици

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Грозен и кървав екшън се е разиграл преди около две седмици в Карлово.

Десетокласникът Д.П. от СУ „Васил Левски“ е пребил почти до смърт седмокласник от същото училище.

В резултат на това Н.К. е приет по спешност в пловдивска болница с тежка черепно-мозъчна травма.

В продължение на седмица детето лежи там, но лекарите след редица консултации и два скенера констатират, че освен травмата на главата, друго няма. Двата скенера не показват нищо.

Момчето обаче не движи едното си око, вижда двойно с него. По настояване на майката-Надежда Колева, на синът ѝ е направен ядрено-магнитен резонанс. Той показва счупване под на орбитата на лявото око и пропадане към синуса на мускулите и нервите на окото.

Медиците се хващат за главата, такава тежка и необичайна травма не са виждали. Ужасно притеснени, майката и бащата на момчето го водят в София, тъй като се оказва, че причиненото от побоя е прецедент и нито един пловдивски офталмолог не се наема да извърши операция.

В крайна сметка такава е направена във Военно-медицинска академия. На момчето е поставен титаниев имплант в орбитата на окото, това е бил единственият начин, тъй като травмата е била жестока, разказа пред Блиц майката на пострадалият ученик-Надежда Колева.

Въпреки усилията на медиците, окото за сега остава неподвижно и момчето продължава да вижда двойно. Детето е отличен ученик, готвило се е да кандидатства в друго училище, но сега майката му чете уроците на глас, тъй като то не трябва да напряга окото.

Другата голяма болка е, че момчето, което е футболист в карловския отбор, не може вече да тренира и да участва в състезания. Кога ще се възстанови окото и дали това изобщо ще се случи, лекарите не знаят. Майката и бащата се молят синът им с времето да се оправи.

Притеснената жена коментира, че не търси мъст, но иска справедливост. Решила е да даде гласност на случая, за да не се повтарят тези грозни сцени и с други деца.

Смята, че и директорът на училището Марияна Манчева, и класната, и полицията, и прокуратурата, ще си свършат работата. Във фаталния ден седмокласникът играл футбол със свои приятели. На игрището отишли двама десетокласници.

И те се включили в играта. По-малкото момче обаче на няколко пъти финтирало побойникът, който се ядосал и си тръгнал. Казал обаче: „Има време, и ти ще падаш“. Два-три часа по-късно Н.К. отишъл на тренировка. Там решил да се похвали и казал на съотборниците си, че на игрището преди това се спречкал с десетокласникът, като излъгал, че му ударил два шамара, разказва още майката на набития ученик.

До ушите на по-голямото момче стигнали тези приказки. На другия ден в голямото междучасие извън училището, пред павилион за закуски, по-големият нападнал и пребил зверски по-малкия ученик. Жестоко го удрял в главата с юмруци, а когато Н.К. паднал безпомощен на земята, сядал върху лицето му.

Най-страшното било, че наоколо имало много ученици, но никой не се намесил, никой не счел за нужно да спаси по-малкото момче. Разследващи съобщиха още, че издирват човек, който е разтървал момчетата. „Благодаря само на Господ, че детето ми е живо, моля се да оздравее“, казва съкрушената майката.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар