МВР прехвърля ремонта на граничната ограда на Министерството на отбраната

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ремонтът на оградата по българо-турската граница ще бъде възложен от МВР на Министерството на отбраната. Това става ясно от публикуваната стенограма на заседанието. На него вътрешното министерство получи допълнително 5 милиона лева за целта.

Само преди месец Министерството на вътрешните работи пое отговорността за поддръжката на граничното съоръжение от областните управители.

По думите на министър Бойко Рашков „Това е тактически правилно“, тъй като няма да се сключват договори с външни фирми. Рашков очаква ремонтът да започне в рамките на мандата на служебният кабинет.

От стенограмата става ясно още, че служебното правителство отказва да определи концесионерите на 7 морски плажа. Общо е било мнението, че след като процедурата е започната от редовно правителство, трябва да бъде довършена също от редовен кабинет, още повече че летния сезон за тази година е приключил, а Министерството на финансите възразява срещу предложените ниски концесионни възнаграждения.

Причината да се отложи във времето вземането на решения за 7 те концесии на плажове е била наложеният през април от парламента мораториум върху решенията на „Кабинета Борисов 3“.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар