МВР проверява саботирал ли е техен служител търсенето на Пепи Еврото – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

МВР проверява саботирал ли е техен служител търсенето на Пепи Еврото

Стопкадър/БНТ

“Прокуратурата възложи издирването на Петьо Петров. Престъплението касае принуда. Продължаваме да го търсим. Проверяваме данни, че някой наш служител е саботирал това търсене”.Това обясни в предаването “Лице в лице” по bTV министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.


“Аз не мога да знам докъде стигат контактите на този господин. Доколкото се твърдеше в медиите, възложил съм проверка. Извършваме претърсвания на места, посочени от прокуратурата. Прокурорът знае защо ги издирва. Някои сред издирваните са популярни. Не сме намерили голяма част от тези лица. Не съм сигурен, че някои са били на територията на страната”, добави той, цитиран от “24 часа”.

“Има много повече хора, които извършват сходни дейности и които решават човешки съдби, без да им мигне окото срещу определени суми. Има много примери, които будеха възмущение в хората, но не и в политическата класа. Чудовището функционираше в унисон с определени представители на политически партии”, посочи министърът на вътрешните работи.

По-рано през деня той заяви по време на блицконтрол в ресорната парламентарна комисия, че активизирането на прокуратурата се отразява на работата на МВР. 

Той отговори на въпрос на съпредседателя на “Продължаваме Промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) Атанас Атанасов относно взрива в близост до автомобила на главния прокурор Иван Гешев и раздора в прокуратурата и дали това се отразява на съвместната работа на държавното обвинение с МВР.

За съжаление ни се отразяват в различни посоки, коментира в отговор Демерджиев. Възлагат ни се множество интензивни процесуални действия, голям обем призовки, които трябва да разнасяме ежедневно на различни лица, тъй като изведнъж се активизира прокуратурата, допълни той.

По думите му над 160 полицаи в момента охраняват различни лица. “Дълбоко се съмнявам всички тези лица да имат нужда от такава охрана”, добави той. Демерджиев отбеляза, че всяко едно от тези лица се охранява по-добре дори от него.

“МВР няма никакво отношение към тези събития. МВР няма да позволи да бъде замествано в тази война по някакъв начин”, подчерта министърът, предаде БТА.

 

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар