МВР с операция срещу търговията с гласове и битовата престъпност (ОБЗОР) – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

МВР е на крак заради акция “Купен вот”. В страната започнаха специализирани полицейски операции срещу търговия с гласове и битовата престъпност.

Патрули блокираха всички входно-изходни артерии на град Бяла Слатина. Проверките ще продължат през целия ден. В хода на акцията в две къщи са открити наркотици. От частен дом в село Враняк е иззета незаконна пушка. В село Търнак пък са установени извършителите на домова кражба. За срок до 24 часа в РУ-Бяла Слатина са задържани двама души. 27 лица са задържани в резултат на проведената в Бургаски регион специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Образувани са 12 бързи производства и пет досъдебни производства.


Служителите от участък “Победа” при Първо Районно управление – Бургас са задържали три лица – две за притежание на наркотици, а в третото са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия. Служителите от Четвърто Районно управление – Бургас са задържали четирима – трима от тях, съпричастни към притежаване на наркотични вещества  (метамфетамин и марихуана) и един  – обявен за издирване за повдигане на обвинение.

Проверени са 877 МПС и 1314 лица, като са установени 16 лица, обявени за издирване. Извършени са проверки и на над десет адреса и 192 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места. В проверките се включиха служители на “Охранителна полиция”, “Пътна полиция”, “Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.

На територията на област Добрич се особено внимание на населените места с така наречените “рискови секции”, съобщават от Областната дирекция на МВР. В акцията участват 115 полицаи и 20 служители на Главна дирекция “Жандармерия”.

Задържани са 10 лица, като едно от тях е обявено за общодържавно издирване, проверени са други 381 души, както и 25 лица от криминалния контингент. Проверени са заложни къщи, автоморги, 11 магазина, 22 кафенета и барове. До момента са съставени 2 бързи и 3 досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества, за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, и за кражби. Съставени са 5 акта и 26 фиша.

Акция срещу купуване на гласове и битовата престъпност се повежда и в Севлиево, предаде НОВА.

Снимката е илюстративна

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар