Мегаизмама: Отмъкнаха 23 жилища от самотници

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Четирима души са привлечени като обвиняеми за участие в престъпна група, извършвала имотни измами на територията на Столична община.

Това каза наблюдаващият разследването прокурор Ваня Кръстева на брифинг на СДВР и Специализираната прокуратура във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група за имотни измами, пише Фокус.

“Специализираната прокуратура наблюдава досъдебното производство от началото на миналата година.

То касае организирана престъпна група, извършвала измами.

Характерно е, че те са се насочвали към възрастни лица или такива с психични проблеми, които лесно могат да бъдат манипулирани или рядко поддържат връзка с роднините си.

Членове на групата са осъществявали контакти с тях и са ги карали да им подписват пълномощни, които после са използвали за прехвърляне на техни недвижими имоти, които потърпевшите са загубвали”, обясни прокурорът. По думите й на този етап е установено, че групата е генерирала значителен финансов ресурс.

“Към момента имаме четирима привлечени като обвиняеми.

Има множество събрани веществени доказателства – документи, нотариални актове и пълномощни за значителен брой измами”, допълни тя, като уточни, че в някои от случаите измамите са били предотвратени от служители на СДВР.

“Предприети са действия по претърсвания и изземвания както на членове на групата, така и на техни близки. Специализираната прокуратура ще входира искане за взимане на постоянни мерки за задържане под стража за 72 часа”, каза още прокурор Кръстева.

Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев уточни, че в хода на операцията за били задържани 10 лица. „Преди около 7-8 месеца е постъпил оперативен сигнал за група, която се занимава с неправомерно придобиване на имоти на територията на Столична община“, посочи той, като допълни, че става въпрос за 23 неправомерно придобити имота чрез заблуждаване на собствениците им. По думите му за 9 имота е било предотвратено неправомерното прехвърляне в следствие на действия на служители от СДВР.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Мегаизмама: Отмъкнаха 23 жилища от самотници

  • А кой лице в дъното на аферата ???? Най-често следите водят до “успешните” в престъпността “управляващи”. Защото закононарушители трябва да са в затвора, а не в управлението!!!

Вашият коментар