Мега-скандал в ГЕРБ: 93% от махалите на Варна и Бургас пуснали за “Възраждане”… Как е възможно, кой го е допуснал, ще режа глави, крещял Боко

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Тежък скандал е избухнал снощи в ГЕРБ, а по-късно видяхме зле прикриваното неадекватно поведение на премиера, който пред джипа в двора си, и под снега, се опита да обясни колко е незаменим. 

Нервността бе трудно прикрита, не беше на себе си.

Наши източници в централата на Партията ни разкриха причините – твърде голям контролиран вот е изпуснат, и Вождът е бесен как е позволено това. Десетки махали и гета са завзети от други партии, въпреки че МВР изпоарестува всички тартори на банди, които не работеха за ГЕРБ. Очевидно те са били подготвени, и са оставили парите на свои заместници.

Особено брутална е ситуацията с двете морски столици – Варна и Бургас, където се оказва, че 93% от махалите са пуснали за… “Възраждане”. Тази партия отбеляза ръст до 2% на тези избори, което се счита за успех. Ще получи и двойна субсидия. Но никой не е очаквал подобен пробив, и той да се дължи именно на купени цигански гласове.
“Кой го е допуснал? Как е възможно? Ще режа глави…” – крещял снощи Бойко и дори хвърлял столове по партийни апаратчици. Припомняме, малко по-късно единствено Любен Дилов-син се поява в кулоарите на НДК и направи не много ясно изказване. Друг началник от ГЕРБ не се е показвал пред медиите.
Изборни експерти ни обясниха, че от тези 2% на “Възраждане”, около 1,5% се дължат именно на махалите в двата морски града. Без тях, партията е на 0,5%, колкото и даваха социолозите и преди това.
“Но това е много скъпо. Циганите на Варна и Бургас заедно, струват между 5 и 10 милиона лева. Костадинов няма как да ги е платил от субсидията”, обясни пред наш репортер местен лихвар, останал извър ареста, защото вече не се занимава с купуване на гласове. “Някой друг е плащал здраво” – добави той.
Субсидията на “Възраждане” е около 1,5 милиона лева за 4 годишен период. Повечето от нея е усвоена за лични нужди от председателя – купи си нови имоти и коли, за което има няколко разследвания. Т.е. не е реалистично от там да е платено. Така подозренията падат най-вече върху стария спонсор на Костадинов – масонът Милен Врабевски. Той е шеф на фондация “Българска памет”, ползваща щедри субсидии от “Америка за България” и “Отворено общество”. За да не дразни електората си – предимно патриотичен, Костадинов формално се отграничи от него. Но вероятно парите не са спирали. Т.е. не е изключено САЩ да са платили за това “Възраждане” да задигне част от гласовете на ГЕРБ и да ги прати в небитието под 4%. Припомняме, че в петък Посолството, чрез неолибералното НПО “Боец”, пусна нов компромат, свързан с Бойко, Пеевски, Доган и техния банкер – Стоян Мавродиев.
Американско “рамо” обяснява и как полицията е изпуснала тези гета. САЩ имат мрежа от свои агенти, които са недосегаеми от властта. Те могат да купуват и продават гласове, когато си искат, и никой не смее да ги арестува.
Освен във Варна и Бургас, пробиви има на още десетки места. В повечето от тях грее новият приятел на американците – Цветан Цветанов. Това нито е неочаквано, нито невъзможно. При него парите са явни с американски произход, а висши чиновници от Вашингтон постоянно се срещат с бившия “втори” в ГЕРБ. Цветанов задигна 1,5% от ГЕРБ, с което общо дори само той и Костадинов, задигат 3%. А има загуби на контролиран вот и на доста други места.
Това обяснява неадекватното поведение на Борисов под снега. Той изглеждаше по-луд и по-жалък дори от когато предложи Велико Народно Събрание. Изглежда му е трудно да разбере и приеме посланието от Големия началник…
А дали виковете и хвърлените столове по главите на актива, могат да го спасят, предстои да видим. Със сигурност, няколко глави на местни координатори край морето, ще отлетят…

Nedyalko-News
05.04.2021
Ако искате да подпомогнете един от най-безкомпромисните свободни журналисти: Bitcoin: 1F1vWyH7gBsoMVYYDgea77P92L2cpA5kTH

 

 

Източник: https://write.as/nedyalko-news/mega-skandal-v-gerb-93-ot-makhalite-na-varna-i-burgas-pusnali-za-v-zrazhdane

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар