Медведев: Белият дом продължава неконтролируемо да изпраща оръжия към агонизиращия режим в Киев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес отвъд океана се случват невероятни неща. Въпреки миналогодишното фиаско с военно оборудване на стойност 85 милиарда долара, изоставено в Афганистан, Белият дом продължава неконтролируемо да изпомпва оръжия към агонизиращия режим в Киев. Подобно решение не се взема за първи път. Така че, както каза Маяковски, някой има нужда от това. Това написа в своя канал в Телеграм заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

„Експериментите на американската армия с корупцията в Кабул-Кандахар приключиха, но сивите схеми за продажба на оръжие на трети страни не са. Те носят много зеленина. Въпреки гнилия хаос в Незалежная (Украйна-бел.р.), доставките на „смъртоносния метал“ там се извършват като по часовник. Е, САЩ се нуждаят от нов Афганистан, в който бързо се превръща сегашната Украйна. Фунията на крадците засмуква все по-скъпи оръжия“, пише още Медведев.

„Пентагонът предвидливо отрича всичко, лъже постоянно и некомпетентно се обърква в изявленията си. В същото време всички гласове, които се опитват да възразят, незабавно се потискат. За това, че се опълчи срещу безконтролното снабдяване с оръжия на Киев, критики получи дори русофобската конгресменка от украински произход Спартс, която доскоро се застъпваше за кървав „ленд-лиз“. Защото тя посегна на тайната – плячката, която, както знаете, не мирише нито на барут, нито на трупове“, обяснява Медведев.

„Освен това в тази ситуация примерите от историята не говорят в полза на САЩ. Например, значителна част от регионалния комитет на Вашингтон обикновено участва в тайни доставки на оръжия в заобикаляне на различни ембарго. „Сънливият Джо“, между другото, още през 80-те години беше член на комисията по външни отношения на Сената. Така че опитът от тайни сделки с кръв там е значителен“, допълва Медведев и прави следния извод:

„Американските оръжия, които сега се доставят в Украйна, ще се разпространят чрез ръцете на различни престъпници по целия свят. По-точно, вече се разпространяват и то с огромна мощ.  При това под „чадъра“ на администрацията и разузнавателните служби на САЩ. Всъщност Америка отново се превръща в спонсор на международния тероризъм. Не изключвам, че по-късно, заедно с отговорните държави, ще трябва да разработим възможността за създаване на специален механизъм за разследване на този скапан оръжеен заговор. И може да се помисли за сформирането на специален международен орган за изземване на изпълзяващи тук-там американски подаръци“.

Медведев е категоричен, че това няма да повлияе на крайния резултат и професионалните крадци на оръжия в САЩ и Украйна ще напълнят джобовете си.

Но според политика, Русия ще постигне всичките си цели: „Ще има мир. При нашите условия. И в никакъв случай няма да е в полза на тези объркани политически импотентни политици, които крещят в Европа и отвъд океана“.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар