Медведев: Дефолт на Русия може да се превърне в дефолт на Европа

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дефолт на Русия може да се превърне в дефолт на Европа, твърди Дмитрий Медведев, заместник-председател на съвета за сигурност на Руската федерация.

 

Бившият руски президент (2008-2012) Дмитрий Медведев предупреди Европа, че може сама да си създаде икономически проблеми вследствие на затрудненията, които създава на Русия, предаде ДПА.

Плуваща в пари, Русия може да изпадне в първия от един век дефолт
„Дефолт на Русия може да стане дефолт на Европа“, написа в профила си в Телеграм Медведев, който понастоящем е заместник-председател на руския съвет за национална сигурност и председател на управляващата партия „Единна Русия“.

 

Той обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че иска да докара неговата страна до банкрут и описа нейните действия като „тайни намерения на мазохистите от Брюксел“.

Урсула фон дер Лайен заяви по-рано, че в резултат на западните санкции е само въпрос на време кога Русия ще се окаже неспособна да изплаща задълженията си към кредиторите.

Относно строгите санкции на Запада срещу Русия Медевев каза, че те може да доведат до хиперинфлация в ЕС, за което „вече няма да могат да бъдат обвинявани злите руснаци“ –

Според него финансовата система на Европа не е стабилна и хората нямат доверие в нея. Властимащите в Брюксел трябва да очакват хиперинфлация, наплив на бежанци и „вълна от насилствена престъпност“.

„Очаквайте мощната благодарност на обикновените европейци за хиперинфлацията, която вече не може да бъде приписана на злите руснаци, за липсата на основни продукти в магазините и за притока на бежанци, което ще провокира вълна от насилствени престъпления, по-лоши от албанските.“

„Тогава брюкселските лели и чичовци ще трябва да сменят реториката си. В противен случай по улиците на добре поддържаните европейски градове ще горят миризливи огньове от гуми в чест на героите на Майдана и Великата Перемога* над €вропа!“

След президентския си мандат Медведев беше премиер на Русия в следващите 8 години.

 

Ето текста на Медведев:

 

Смысловые галлюцинации

Европейская тётя Урсула стала активно выдавать тексты. Их основной смысл теперь уже не про страдания измождённых людей, не про окончание специальной военной операции, не про долгожданный мир на Украине, а про дефолт по обязательствам России.

Вот оно что! Вот чего тайно хотелось ночами! Вот в чём глубинная стратегия Евросоюза, сокровенный замысел мазохистов из Брюсселя и их партнёров по играм из-за океана.

Ну, что же, попробуйте. Только два очевидных момента.
• Дефолт России может обернуться дефолтом Европы. И моральным, и, вполне вероятно, материальным. Финансовая система ЕС не вполне устойчива, доверие людей падает. И так сильно не трясло даже в приснопамятном 2008-м, а тогда было очень трудно.
• Ждите мощной благодарности рядовых европейцев за гиперинфляцию, которую уже не спишешь на злобных русских, за отсутствие элементарных продуктов в магазинах и за наплыв беженцев, который спровоцирует волну насильственной преступности похлеще албанской. Тогда уж брюссельским тёткам и дядькам придётся сменить риторику. А то на улицах ухоженных европейских городов будут гореть вонючие костры из шин во славу героев Майдана и Великоï Перемоги над €вропою!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар