Медведев преди 11/9: САЩ ще дочакат нов терористичен акт, но ядрен или биологичен

Медведев: Западът активно тласка Русия към Трета световна война

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако британските курсове за обучение на украински бойци се провеждат на територията на Украйна, то в този случай британските военни ще се превърнат в законна мишена за руските въоръжени сили. Това заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в неделя, 1 октомври.

Той коментира изявлението на британския министър на отбраната Грант Шапс, според което официалната програма за обучение на Въоръжените сили на Украйна под ръководството на Лондон ще бъде изместена от британските и натовските бази.„Това означава техните инструктори да се превърнат в законна цел за нашите въоръжени сили. Отлично осъзнавайки, че те ще бъдат безмилостно унищожени. И вече не като наемници, а именно като британски натовски специалисти“, се казва в публикацията, публикувана в канала на Медведев в Телеграм.


В същото време той цитира изявление на Мари-Агнес Струк-Зимеран, председател на комисията по отбрана в Бундестага. В него германският депутат твърди, че разпоредбите на международното право уж дават зелена светлина на киевския режим да нанася удари по военни цели на руска територия. В тази връзка Щрак-Зиммеран настоя за спешни доставки на крилати ракети „Таурус“ за Украйна.

„Е, в такъв случай и ударите по германските заводи, където се произвеждат тези ракети, ще бъдат в пълно съответствие с международното право. В края на краищата тези идиоти активно ни тласкат към Трета световна война“, посочи Медведев.

Още в края на юли руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е готова за всякакъв сценарий, включително и за сблъсък с НАТО, но никой не иска такъв изход. Руският лидер също така припомни, че по инициатива на американската страна беше създаден специален механизъм за предотвратяване на кризисни ситуации – горещата линия Вашингтон-Москва.

Западните държави увеличиха военната и финансовата подкрепа за Украйна на фона на специалната операция на Русия за защита на Донбас, която Путин обяви на 24 февруари 2022 г. на фона на изостряне на ситуацията в региона заради украинския обстрел.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар