Медведев за тавана в цените на петрола, предложен от Япония: Ще има по-малко петрол, но по-скъп над 300-400 долара за барел

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако бъде прието предложението на Япония за таван на цените на петрол, цената на суровината може да скочи до над 300-400 долара за барел. За това предупреди в „Телеграм“ заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

На пазара ще има значително по-малко петрол, а цената му ще бъде много по-висока, подчерта той.

Освен това Медведев отбеляза, че Япония „няма да има нито петрол, нито газ от Русия, както и участие в газовия и петролен проект „Сахалин-2“, ако бъде въведен таван на цените.

Изказването му е по повод по-ранната заявка на Токио, че планира да защитава интересите си в „Сахалин-2“ в Далечния изток на Русия.

Причината е, че руският президент Влидимир Путин издаде указ, с който собствеността върху проекта се прехвърля изключително на дружество с ограничена отговорност, създадено от Москва, като то поема функциите на досегашното дружество Sakhalin Energy Investment Co, в което Shell и японските търговски компании Mitsui и Mitsubishi притежават малко под 50%.

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар