Медведев и синът му Иля с ултралуксозна яхта за $100 млн.? – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев и членове на семейството му, по-специално синът му Иля, използват 74-метровата яхта „Вселена“, чиято цена се оценява на около 100 милиона долара. Това се казва в разследването на сайта „Проект.медиа“, цитиран от Факти.бг.

Според изданието яхтата е построена през 2018 г. и е регистрирана на офшорна компания от Каймановите острови. Бенефициентът на тази компания не е установен, но според източници на изданието покупката на яхтата е платена от семейството на милиардера Игор Юсуфов, уж близък до Медведев. Фактът, че бившият президент, сега заместник-председател на Съвета за сигурност и един от най-твърдите поддръжници на войната с Украйна, използва тази яхта, беше разказан от няколко източника, включително и от турския наблюдател Йорук Исик, който наблюдава кораби, преминаващи през Босфора и служител на пристанището в Сочи, където сега е корабът.Според „Проект“ през 2020 г., в разгара на пандемията от коронавирус, синът на Медведев Иля е почивал на яхтата заедно със сина на Игор Юсуфов Максим.


На яхтата, съдейки по снимките, има хеликоптерна площадка, личен кабинет и специални комуникации. В териториалните води на Руската федерация „Вселена“ често се придружава от кораби на ВМФ, твърдят журналисти.

Баща и син Медведеви не коментираха разследването.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар