Медведев към Шолц за газовите доставки: Я гледай ти! Пак ли се е засегнал?

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Я гледай ти! Пак ли се е засегнал? Германия се чуди защо има проблеми с газовите доставки от Русия, при все че самият Берлин е обявил на Москва хибридна война и действа като неин враг. Това заяви днес в “Телеграм” Дмитрий Медведев, информира ТАСС, цитиран от БТА.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия припомни думите на канцлера Олаф Шолц, според когото Русия “вече не е надежден доставчик на енергоносители”.

„Германия: а) е неприятелска страна; б) въвела е санкции срещу цялата икономика на Русия и нейните граждани; ( в) доставя на Украйна смъртоносни оръжия, насочени срещу нашите въоръжени сили. С други думи, обявила е на Русия хибридна война. Следователно Германия действа като враг на Русия“, изтъква Медведев. „При все това Шолц “се чуди, че германците имат някакви дребни проблеми с газа. Също като в детския виц: “И тия хора ми се карат, че си бъркам в носа?“, продължава той.

Според Шолц Русия не може да се смята за сигурен доставчик на горива, тъй като отдавна нарушава договорните си ангажименти. Русия неведнъж е отхвърляла обвиненията и е заявявала, че настоящата ситуация е породена най-вече от енергийната политика на самия ЕС и неговите санкции.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар