Медведев предупреди Запада: Замислете се преди да създавате заплахи за Русия!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Влизането в експлоатация на многоцелевата фрегата „Адмирал Горшков“, въоръжена с хиперзвукови крилати ракети „Циркон“, ще накара всеки, който създава пряка заплаха за Русия, да се замисли, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

„Главният подарък за новата година с боен комплект ракети „Циркон“ пое вчера към бреговете на страните от НАТО. Хиляда километра обсег на действие, хиперзвукова скорост от 9 маха и възможност да бъде използван всякакъв заряд с гаранция за преодоляване на всяка противовъздушна отбрана. Да постои на 100-тина мили (около 160 км – бел. ред.) от брега, по-близо до река Потомак. Така че радвайте се! Може да накара да се замисли всеки, който създава пряка заплаха за Русия и за нашите съюзници“, написа Медведев в Телеграм.

За враговете на Русия и техните поддръжници „никога няма да има прошка“, подчерта Медведев. „Ще разговаряме с вас на езика на силата, след като друг не разбирате. И ще пускаме още по-съвременно оръжие. Ще бием с него нацистката мърша, която създадохте през 21 век. Ще отмъщаваме на всеки престъпник за всеки убит гражданин на нашата страна“, заключи Медведев.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност определи като пример за цинизъм и морална деградация обръщението на посолството на САЩ в Москва, в което американските дипломати изразиха солидарност с тези, „които се стремят да създадат по-мирно бъдеще“.

„Това е връх на цинизма и краен предел на моралната деградация. Съединените щати харчат десетки милиарди за войната в Украйна, доставяйки свое оръжие в гигантски мащаби, с чужди ръце избиват хиляди хора. Това е цинизъм извън обхвата на нормалното“, подчерта Медведев.

„Това безплодно бълнуване вече на никого не действа. А отговор за него няма да получите сред тишината на кабинетите“, каза още той.

Източник БТА

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар