Медведев: Прехвърлянето на плащанията в национални валути е най-добрата защита за Руската федерация от гниещото евро

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Русия Дмитрий Медведев не изключи перспективата за създаване на нова резервна валута на страните от БРИКС. Той изрази тази гледна точка в канала си в Telegram, коментирайки отслабването на еврото, което настигна долара за първи път от 20 години.

Медведев отбеляза, че Русия „е малко загрижена за платежоспособността на Европа“, тъй като тя преди всичко „трябва да адаптира икономиката си към новите много трудни условия, да реши проблемите в индустрията, включително осигуряването на технологичен суверенитет – тук има още много работа“. “

„И най-добрата защита срещу гниещото евро ще бъде преминаването към нови методи на плащане в търговията с нашите надеждни партньори, включително използването на национални валути – руска рубла, китайски юан, индийска рупия и други. В бъдеще също е възможно да се създаде нова резервна валута на страните от БРИКС. В съвременния свят явно не е достатъчно долари, евро и лири стерлинги“, каза още заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

„За първи път от 20 години обменните курсове на еврото и долара се изравниха. Прогнозите за настъпването на системна криза в Еврозоната започват да се сбъдват. Първо членовете на ЕС се застреляха в главата със санкционен пистолет, сега берат горчивите плодове на спад в производството, свръхкритична инфлация на храните, загуба на конкурентоспособност на стоките си и чакане на зимата в ледени жилища без нашия газ“, коментира Медведев.

„В глобален план това е потвърждение за изключително недомисления характер на санкциите срещу Русия. Санкциите не работят. Санкциите са вредни за самите европейци. Еврото отслабва“, заяви Медведев.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар