Медведев: Киевската измет разбита само от жестокост и сила

Медведев: Разполагаме на нови оръжия на Курилските острови

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обяви плановете на Москва за развитието на Курилските острови, включително разполагането на нови оръжия там.

„Курилските острови ще се развиват активно и в същото време тяхната стратегическа роля ще нараства, включително разполагането на нови оръжия там“, написа Медведев във „ВКонтакте“.

Коментирайки думите на японския премиер Фумио Кишида, че Токио продължава да се придържа към курса на разрешаване на териториалния въпрос и сключване на мирен договор с Русия, заместник-председателят на руския Съвет за сигурност отбеляза, че „никой не е против мирен договор“, но в същото време японската страна трябва да разбере няколко ключови момента. Един от тях е курсът на руските власти към развитието на Курилските острови.

Според него Москва „дълбоко не се интересува“ от „чувствата на японския народ“ по отношение на Курилските острови.

„Руската федерация не е против мирен договор с Япония, при условие че Курилските острови не са спорна територия, това е Русия”, каза Медведев.

„Е, никой не е против мирен договор, като се има предвид, че „териториалният въпрос“ е затворен завинаги в съответствие с руската конституция. Не ни пука за “чувствата на японския народ” по отношение на така наречените северни територии. Това не са “спорни територии”, това е Русия”, подчерта Медведев.

“Онези самураи, които са особено тъжни, могат да умрат по традиционния японски начин. Направете си сепуку. Ако, разбира се, имате достатъчно смелост. В крайна сметка е много по-приятно да целунете страстно американците, напълно изтривайки Хирошима и Нагасаки от паметта си”, добави Медведев.

По-рано Кишида каза, че Токио ще продължи „активно да насърчава санкции срещу Русия и подкрепа за Украйна“. Той добави, че „трудна ситуация се е развила в японско-руските отношения поради руската агресия срещу Украйна, но Япония остава твърдо ангажирана с курса, насочен към разрешаване на териториалния въпрос и сключване на мирен договор“.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар