Медведев: Русия иска да създаде демилитаризирани буферни зони в Украйна – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия иска да създаде демилитаризирани буферни зони във вътрешността на Украйна около териториите, които е анексирала, предаде Ройтерс, като се позова на заместник-председателя на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

В интервю за руски медии, качено днес в Телеграм, Медведев каза също, че може да е необходимо да се навлезе по-навътре в Украйна, ако такива зони не може да бъдат създадени.Повече от година след руското нахлуване в Украйна, основните военни цели на Русия остават неизпълнени, въпреки че тя контролира почти една пета от територията на съседната страна, отбелязва Ройтерс.


Бившият руски президент, който прави гръмки изявления от началото на войната, каза, че има нужда от демилитаризирани коридори около териториите, за които Русия претендира – и за които Украйна заявява, че никога няма да приеме да бъдат под руски контрол.

“Трябва да постигнем всички цели, които са поставени, за да защитим нашите територии, това са територии на Руската федерация”, каза Медведев.

Необходимо е да “изхвърлим всички чужденци, които са там в широкия смисъл на думата, да създадем буферна зона, която не би позволила използването на какъвто и да било вид оръжия, действащи на средни и малки разстояния, това е 70-100 километра, и да я демилитаризираме”, посочи той.

Русия ще трябва да навлезе по-навътре в Украйна, ако такива зони не бъдат създадени, вземайки столицата Киев или дори град Лвов в Западна Украйна, допълни Медведев. 

Източник: БТА

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар