медведев борисов

Медведев: Сенилни старци в Конгреса на САЩ не знаят какво говорят

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Единственият начин да се избегне войната с Украйна е да се водят преговори, но има много хора, които правят пари, спекулират с ескалацията, някои от безразсъдство, а други – преследвайки определена политическа линия, каза в интервю за руски медии заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

„Тук е очевидно, че основната и единствена възможност е именно да се договорим за гаранции за сигурност – това става с политически и дипломатически средства, с преговори, с използването на принципа на неделима сигурност в нашите отношения, който е фиксиран във всички основни Европейски и международни документи, когато сигурността на едната страна не може да бъде постигната за сметка на сигурността на другата. Тоест подобни събития биха били ужасни и няма какво да се добави“, каза той.

Медведев обясни, че под „хора, които печелят от конфронтацията“ има предвид „едно от изказванията на американски сенатор“.

„Спомням си, чех някъде преди седмица: един от – не мога да го нарека иначе – сенилните старци от Сената на Съединените щати, не си спомням фамилното му име, каза, че не изключва възможността за ограничен ядрен сблъсък, размяна на ядрени удари между Русия и Съединените американски щати.

Вероятно не му пука, той е доста възрастен и вярва, че е изживял живота си и е време да даде на всеки каквото заслужава. Дори не искам да коментирам такива изказвания“, каза Медведев.

Според него, когато е тъжно, когато „хората на властта казват това, особено в Америка“.
Той добави, че кубинската ракетна криза показа, че това може да бъде краят на човешката цивилизация.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар