Кирил Петков лъжа

Медийната перачница на „Промяната“ завъртя Кирчо в пиар центрофугата – рекламират го като тайния спасител на Украйна! Ето я обаче истината

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В центрофугата на медийната перачница, близка до „Промяната“, се върти в момента на пълни обороти бившият министър-председател на България – Кирил Петков. Целта е видима и за слепците – харвардското чедо да бъде „изпрано“, барабар с ароматен омекотител, и да блесне пред Европа като тайния месия зад Украйна от началото на войната с Русия.

В последните няколко дни в медии, за които са известни връзките им с „Продължаваме промяната“, се промотира видео, в което Кирил Петков се представя като спасител на украинския народ.

Логично е да се предполага, че това е жалък опит за пиар на бившия премиер. Още повече че вече се появиха слухове, че статията в „Ди Велт“ може да е била платена публикация. В медийното пространство дори се завъртя и сумата от 26 хил. евро, срещу която германското издание лъска имидж всякакъв.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Каква обаче е истината?

На първо място – всичко е една голяма ЛЪЖА. А както е известно, лъжата е запазена марка на бившия ни министър-председател. С днешна дата и вярвайки на казаното от „Ди Велт“, излиза, че най-безпардонно месеци наред Кирил Петков е лъгал българския народ, че НЕ предоставяме оръжие за Украйна. И фактите за това са проследими назад във времето (виж факсимилетата под текста – б.р.).

Второ – в Народното събрание партията на Петков гласува „против“ предложението да се отпусне военна помощ на Украйна и с техните гласове това решение НЕ мина в 47-то Народно събрание. По този начин, дефакто, „Продължаваме промяната“ гласува в подкрепа на Русия.

В началото на май мнозинството от българския парламент гласува предоставяне на военнотехническа помощ на Украйна, като решено бе България само да ремонтира украинска военна техника, без да изпраща оръжие и боеприпаси на Киев.

Истината е, че за да се задържи още няколко месеца на власт, Кирил Петков нямаше куража и смелостта да подкрепи „Демократична България“ и ГЕРБ за открит и директен износ на оръжие.

Ако допуснем следното: че заради разединената си вътрешна политика и проруския уклон на голяма част от елита, София се е стараела по време на инвазията да подчертава, че не въоръжава Украйна, като, както посочва „Ди Велт“, това е било димна завеса, с отказа си от миналия парламент да изпратим оръжие правителството „Петков“ е направило някои оръжейни босове милиардери. Тъй като за всеки е ясно, че продаването на оръжие през посредници оскъпява многократно стоката.

Точно тук на дневен ред излиза следният резонен въпрос: Ако през всичките месеци от началото на конфлика между Украйна и Русия, Кирил Петков е бил тайният орежеен месия за Украйна, какъвто се опитват да го представят „Ди Велт“ и близките у нас медии до „Промяната“, каква е логиката партията му да гласува против военната помощ за страната на Володимир Зеленски?!

Възможните отговори се свеждат само до два: или Кирил Петков е лъгал като премиер, че не сме изнасяли оръжие към най-горещата точка в Европа, или сега от центрофугата на лъжата се просна и „Ди Велт“ в завера за „българския герой“ за Украйна.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар