Медицината в Шок! Хапче против депресия се оказа, че лекува Ковид 19

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Леснодостъпен антидепресант помага при лечението на вируса, според ново проучване, пишат Wall Street Journal и други медии.

Заразените с коронавирусната инфекция, които са приемали флувоксамин в хода на тяхното лечение, са били много по-малко застрашени от хоспитализация, отколкото тези, които не са приемали лекарството. Информацията идва от най-голямото клинично проучване, изучаващо ефекта на антидепресанта върху вируса, предаде Блумбърг ТВ.

 

Флувоксамин принадлежи към клас антидепресанти, наречени селективни инхибитори на обратното захващане на серотонин или SSRI. Обикновено се използва за лечение на обсесивно-компулсивно разстройство и се предписва и за депресия.

Използван от десетилетия, флувоксаминът е доказано безопасен и струва около 4 долара, посочва един от водещите изследователи в проучването и професор по здравни науки в университета Макмастър в Хамилтън Едуард Милс.

Той поясни, че ниската цена и широката разпространеност на флувоксамин го правят убедителна алтернатива на други видове лечение на вируса, включително терапия с моноклонални антитела, които са скъпи и изискват вливане. Друго лечение, експерименталното хапче молнупиравир на Merck & Co. и Ridgeback Biotherapeutics LP, ще струва на правителството на САЩ около $700 на курс в страната.

„И за бедните, и дори за богатите страни това е чудесен вариант“, подчерта д-р Милс за флувоксамина.

Минали изследвания показват, че флувоксаминът има противовъзпалителни свойства, въпреки че учените все още не са сигурни как точно действа срещу вируса, отбеляза медикът.

Лекарството може да помогне за притъпяване на безконтролното възпаление, което може да причини тежко заболяване при вируса, изтъква той.

Статията в оригинал вижте Тук www.wsj.com

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар