Медицинският съвет иска да тества цялото население

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инфекционистът проф.Атанас Мангъров предлага да се направи масов скрининг за коронавирус на цялото население.

Мангъров е част от Медицинския съвет, предложен от премиера Бойко Борисов. От започването на заразата той изразява винаги различно мнение как трябва да се борим с коронавируса.

Бързи тестове и цялостно сериологично изследване на населението – предлага специалистът.

По думите му – така ще се разбере „къде сме в битката с вируса“.

Сега се използвали бавни тестове, които са за потвърждаване на една установена инфекция.

А от имунохистохимичен тест можело да се установи дали човек е карал коронавирус. Ако има G антитела, то той е карал отдавна заболяването, ако пък те са М, то той е имал наскоро такава инфекция. Ако това не се направи, този човек се вкарва в графата „отрицателен“, което се случва масово. Затова за значителна част на контактните на хора с коронавирус –  не се установява нищо.

Какво се случва с контактните без симптоми – те са заразени, но скоро и не отделят вирус в околната среда, ако те се изследват само с теста за коронавирус, не могат никога да бъдат хванати, защото излизат отрицателни.

„Виждате, че например в Южна Корея са направили 190 000 теста в момента, а в Германия се правят по 200 000 теста дневно“, даде за пример Мангъров.

„Независимо от мнението на кризисния щаб, ние трябва да започнем да използваме тестовете на широка нога, защото се лишаваме от възможността да установим кой са контактните и къде сме в сериологичния статус на обществото“, подчерта още той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар