Медицински сестри от Варна излязоха на протест, искат по-достойно заплащане! – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Медицински сестри от Варна подкрепиха днес националният протест пред Министерство на здравеопазването. Те се събраха пред двора на болница “Св. Анна” във Варна, за да споделят своите проблеми и искания, предаде
Plovdiv24.bg
.

Те обясниха, че заплащането на труда им е обидно и унизително. Според тях е недопустимо една медицинска сестра да получава стартово 750 лв. заплата, предвид тежкият и отговорен труд, който полага.

Медицинските сестри от Варна изразиха мнение, че често заради йерархията в гилдията, не срещат нужното уважение и от лекарите, за които работят. 

На протеста днес бе изразено съмнението, че умишлено се занижава заплащането на труда на медицинските сестри, за да работят те не на едно, а на няколко места, като по този начин да компенсират липсата на кадри в здравеопазването. 

Управителя на здравното заведение д-р Красимир Петров, коментира следното:

“Всякакъв вид искания за увеличаване на заплащането на медицинските сестри са логични. На фона на средните заплати на медицинските сестри в страната, МБАЛ “Св. Анна” не е в никакъв случай под средните нива на заплащане на персонала. Целта на ръководството винаги е била да стимулира служителите си с възможно най-високи допълнителни възнаграждения. По време на ковид, заради по-малката заработка, беше забранена всякаква планова дейност, и това доведе до спад на допълнителното заплащане с около 20%. Болницата обаче не е в списъка с ниските заплати, прави се всичко възможно да получават медицинските сестри адекватно заплащане”, коментира д-р Красимир Петров. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар