Медици в Благоевград се лекували от COVID в болница и получавали заплати

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Медици от белодробната болница в Благоевград са се водили хоспитализирани с коронавирус в същото здравно заведение и едновременно с това са получавали заплати и бонуси. Това е установила проверка на Здравната каса.

Става въпрос за 23-ма души от 36 работещи в бившия Тубдиспансер. Те били настанени в COVID отделението по различно време миналата година и за всеки един касата е плащала стойността на клиничната пътека. Констатирано било, че има мнимо лечение на фиктивни болни, някои пациенти с белодробни заболявания били с непълна документация и здравните им досиета липсват снимки и други изследвания.

Лекарка от друг град е разчитала снимки дистанционно и не е идвала в болницата.

Преди дни полиция и прокуратура влезе в здравното заведение и иззе компютърна техника и документация по досъдебно производство, свързано с безстопанственост, но няма още повдигнати обвинения.

“Случаи на медици, които лежат с коронавирус в болница и в същото време помагат на колегите си при лечението на други болни, бяха показвани по медиите като героични. Не виждам защо това да не е ставало и при нас. Получих констативния протокол на Здравната каса. Очаквам да ни наложат някакви наказания, твърдят, че са намерили някакви нарушения, ние ще обжалваме в съда. Досега сме имали няколко дела с касата и сме ги печелили”, каза управителят д-р Петър Георгиев и отказа повече коментар.

Категоричен е обаче, че ако се стигне до прекратяване на договор с касата за някои от клиничните пътеки, болницата върви към закриване.

С констатациите на касата е запознат и председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, защото здравното заведение е и общинско. “Запознал съм колегите с доклада. На 25 юни изтича договорът на управителя, конкурс за избор на нов ще има вероятно през есента и дотогава вероятно ще решим той да продължи да изпълнява длъжността. Изчакваме да приключи проверката на прокуратурата. Говорих с д-р Георгиев, който бе категоричен, че 95% от констатациите на касата ще бъдат отменени от съда”, каза Тасков.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар