Мей: Трябва нов подход към екстремизма, край на толерантността! – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Не можем и не трябва да се правим, че нещата могат да продължават по начина, по който са били. Нужна е промяна. Има твърде голяма толерантност към екстремизма в нашата страна””. Това заяви британският премиер Тереза Мей след терористичната атака в Лондон вчера вечерта, отнела 7 човешки живота.

Тя отбеляза, че случилото се е третата мащабна атака за последните три месеца, а освен това службите са пресекли в зародиш 5 други готвени нападения.

По думите й терористите от Лондон и Манчестър не са свързани, но се вижда нов тип екстремизъм – използване на най-примитивни средства при имитиране на вече извършени другаде терористични актове.

Мей участва в заседания на правителствената комисия по сигурност “Кобра”, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Министър-председателят разкри, че на 22 март Великобритания е предотвратила пет атаки. “Разузнавателните служби и полицията предотвратиха пет възможни инциденти след нападението в Уестминстър през март”, каза тя.

Тереза Мей осъди “лошата идеология на ислямския екстремизъм”, която стои зад три терористични атаки във Великобритания от март насам, предаде АФП. По думите й извършителите “се копират един друг”.

“Макар че не са част от един и същи терористични кретки, те са свързани в друг важен смисъл – обвързани са от лошата идеология на ислямския екстремизъм”, каза тя. И добави, че “нападателите се вдъхновяват да атакуват, като си подражават един на друг”.

Премиерът обяви, че Лондон трябва да преразгледа стратегията си за борба с тероризма.

Мей посочи още, че предизборната кампания на политическите партии в страната ще бъде възобновена на 5 юни, след като бе временно прекратена днес.

“Насилието няма да наруши демократичния процес, така че кампанията ще бъде напълно възобновена, а изборите ще се проведат на 8 юни, както е планирано”, отбеляза британският премиер. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар