МенТа: ГЕРБ ще превърне Апартаментгейт от минус в плюс, няма да се дадем на БСП

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зад т. нар. Апартаментгейт стоят бивши партньори на ГЕРБ, а целта е партията да бъде отслабена преди изборите. В хода на предизборната кампания обаче от минус този казус може да се превърне в плюс, защото на срещи избирателите ще могат да чуят обясненията на засегнатите от първа ръка.

Въпреки тежкия удар, който са понесли, в ГЕРБ са убедени, че ще успеят да спечелят 7-8 места на предстоящия вот, каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

На въпроса дали разкритията на Антикорупционния фонд и Свободна Европа, че доскорошният лидер на парламентарната група на ГЕРБ и настоящ зам.-председател на партията Цветан Цветанов се е сдобил с жилище на цени под пазарните, са другарски огън, Стоянова отговори: “Другарски огън – не. То е елементарно – имаме една структура – Антикорупционен фонд, финансирана по проект, който е спечелил. И в рамките на своята дейност той е разнищил тази история. Има няколко интересни неща – кои са хората в този фонд и ще видите, че това са хора, свързани с част от нашите бивши партньори и това е ясно за цялата публика”.

За Стоянова е странно, че информацията за имотните сделки на Цветанов, бившият министър на правосъдието Цецка Цачева и други представители на ГЕРБ във властта излиза точно сега. Тя постави под съмнение това, че става дума за разследване, защото Цветанов живеел в новото си жилище от 7 – 10 месеца, това не е скрито-покрито, всички го знаят и той декларира всички свои имоти. Той не си е помислил, че би могъл нещо да скрие, добави Менда Стоянова, цитирана от Дневник.

Според Стоянова има достатъчно време до изборите, за да успее ГЕРБ да преодолее евентуалния отлив на избиратели особено след и жеста с оставките от държавни постове като поемане на морална отговорност. “Предстоят много срещи с хората, ще имаме възможност да говорим и по тази тема и може да се окаже, че тя от минус ще се превърне в плюс, защото хората от първо лице могат да разберат истината”, каза депутатът от ГЕРБ.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар