МЕРЗАВЕЦ! Мутрите в униформа пребивали протестиращи по заповед на Бойко Борисов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мегаскандални разкрития направи депутат от БСП по повод полицейското насилие над протестиращи миналото лято. Според него побоят е бил под диктовката на тогавашния премиер Бойко Борисов.

„Днес се потвърди нашата теза, че закрепването на ГЕРБ във властта няма никакви граници. Мачкането на хората в беззащитно положение е върховното проявление на една политика на авторитаризъм, упражнявана през последните 12 години”, коментира народният представител от ПГ на „БСП за България” Иван Иванов във вторник по БТВ по повод изслушването на вътрешния министър за насилието, упражнявано по време на протестите от лятото на миналата година.

По думите му не трябва да бъдат слагани под един знаменател всички кадри на МВР. Действията, обаче, на определени лица не са били без нечии санкции и по мнението на социалиста предстои да бъде установено под чия диктовка се е случило насилието от разпространените кадри.

Иванов подчерта, че младежите от кадрите са защитавали правата си по Конституция.

Той обърна внимание още, че не може прокуратурата една година да не прави нищо по въпроса за насилието по време на протестите от 2020 г. и чак когато излезе наяве записът, да се активизира по въпроса. Поради тази причина има нужда от отговори от страна на прокуратурата в парламента, смята социалистът.

Иван Иванов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар