Мерзост: Иван Гешев опозори България! Румен Радев го „скалпира“ пред Европа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Краят на Иван Гешев като главен прокурор на Република България бе предизвикан от самия него. Той реши да изпревари събитията и да се покаже по-чист от момина сълза пред Европа, но номерът му не мина.

Обвинител номер едно на страната е изпратил писмо до органи и колеги на ЕС. В него се оплаква от български премиери, министри, президента и граждански активисти. Новината бе съобщена от адв. Николай Хаджигенов от „Ние идваме“, писа Vijti.com.

Писмото на Гешев е адресирано до Давид Сасоли (председател на Европейския парламент), Урсула фон дер Лайен (председател на Европейската комисия), различни еврокомисари и представители на посолства. Главният прокурор се е оплакал, че му искат оставката без причина и подлагат работата му под напрежение.

Главно място в оплакванията му е заел президентът Румен Радев. Гешев се е опитал да го изкара виновен за политическата нестабилност в България.

Ген. Радев е останал бесен от уронването на реномето му пред ЕС и се зарекъл да отмъсти на Иван Гешев, като го свали от поста му час по-скоро. Президентът дори е успял да убеди част от тези, до които е било писмото, че Иван Гешев е корумпиран и трябва не само да си подаде оставката, но и да влезе в затвора, като е изтъкнал факти от дружбата му с Бойко Борисов.

Очаква се от Европа да задействат силите си за смяна на главния прокурор у нас.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар