“Мерцедес”: Прокуратурата манипулира за болтовете в колата на Панов – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Тезата на прокуратурата, че болтовете на мерцедеса на НСО, ползван от Лозан Панов, са се развили сами, не почива на експертно мнение, а е манипулативно наложена”. Това гласи позицията на официалния представител на “Мерцедес” за България “Силвър стар” пред “Капитал”.

Скандалът със служебния автомобил на председателя на Върховния касационен съд се разрази преди две седмици, когато стана ясно, че по време на командировка до Берковица шофьорът, съдията и охранителят му от НСО открили, че два от болтовете липсват, а три са разхлабени.

Прокуратурата образува проверка, но след нея не последва досъдебно производство заради допускане, че “болтовете на задната джанта на мерцедеса са паднали заради вибрациите и острите завои”.

От отговорите на дилъра на “Мерцедес” се разбира, че становището на компанията е било “орязано”, за да пасне на тезата на прокуратурата.

В позицията на “Силвър стар” се казва, че ако болтовете не са стегнати добре, могат да се разхлабят при шофиране по път с неравности и много завои. Прокуратурата е оставила само втората част от изречението, т.е. че е възможно болтовете да се развият по неравен път, без уточнението, че за да се случи това, те трябва да не са били затегнати.

“Нямаме информация за подобен случай в България. Също така от “Даймлер” не са ни информирали за изтегляне на автомобили поради такъв проблем. Разхлабването на болтове може да се дължи на човешка грешка или ако са манипулирани умишлено, но не е производствен дефект”, коментират от “Силвър стар”.

“При смяна на гумите е възможно болтовете да не са стегнати със зададения от производителя момент на стягане и да се разхлабят от вибрацията на колелото. При два липсващи болта и три разхлабени шумът от вибрациите ще е чувствителен и ще се увеличава при движение”, казват още от компанията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар