Местният селски пъдар, решен в текезесарска дънкова ризка с навити ръкави

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Местният селски пъдар, решен в текезесарска дънкова ризка с навити ръкави и задължителното червено конче на ръката /сакън, да не го урочаса зло око/, отново ръси премъдрости на електората.

Видно е, че Онуй, заедно със загубата на властта, губи и всякакво чувство за реалност и си изтървава нервите. Не, че някога съм очаквала интелектуални високи от милиционера от школата в Симеоново, но за него дъно явно няма.

Според истеричните му оплаквания, в парламента имало само адвокати на мутрите /на мен поне не ми е известно някой от колегите в парламента да му е бил адвокат, ама знае ли човек…/. Освен това, според Онуй, до обяд защитавали престъпници, а следобед ходили в Народното събрание да правят закони да привикват Каскетчо и върховния съдия /явно нова, непозната за мен фигура в съдебната система на България/. Всъщност, като се сетя, той привикваше постоянно Каскетчо и съдии от ВКС и ВАС да иска какво ли не, да си спомним как се обръщаше към БВ – „Братиньо“. Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“. Въобразява си, че всички са тъпи, прости и нагли като него.

Освен обидите към депутатите, Онуй прегазва всякакви норми на възпитание и поведение на политик. Абстиненцията му за власт навлиза в нови, непознати за психиатрията висоти и мисля, че скоро ще се наложи спешна намеса на здравните власти.

„Тия ще ги държим максимум“- ако някой е разбрал нещо, да ме осветли по темата. Самият израз е без всякакъв смисъл, явно Онуй си въобразява, че всяка думичка с над една сричка го прави особено интелигентен и ерудиран. Как ще ги държи, не е много ясно. Как се държи някой максимум, също не е. Но е видно, че Онуй място не може да си намери от бяс, че е изтървало властта и се опитва да плаши и да обижда.

Усещането е за срам и омерзение, че сме допуснали това семпло и обрано ментално същество да ни управлява и да се държи като хамалин с България и народа ни. Интелектуалното и възпитателното ниво толкова падна с вземането на властта от него, че явно ни трябва ново Възраждане, за да се отърсим от простотията, полепнала като кал по държавата!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар