Метна: Ще има увеличение на заплатите, но само за тези, които гласуваха за ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бюджет 2020 мога да го опиша така – има увеличение на заплатите, но не за всички и не с очакванията, които имахме. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров във връзка с проектозакона за Бюджет 2020.

През последните няколко години произвеждахме по-малко, а сега като произвеждаме повече, събират се и повече данъци, но пак ръстът ни не се променя.

Ръстът на БВП предполага растеж, а не забавяне на икономиката, обясни още той. Образованието и здравеопазването трябва да бъдат двата водещи приоритета в следващия бюджет. Конкретно в здравеопазването знаете, че има конфликти, протести… там освен пари в болничната помощ през Касата, трябват и пари за медицинските сестри и за детското здравеопазване.
В момента са заложени около 15 млн. лева за здравеопазване, но ако се добяват още 6-7 млн., тогава ще достигнем тази заплата от 900 лева, за която настояват медицинските специалисти. По думите на Пламен Димитров предвиденото увеличение на пенсията от 1-ви юли догодина е плахо нарастване и посочи, че 250 лв. е постижима цифра за следащата година.
Президентът на КНСБ коментира също така, че в Бюджет 2020 не са предвидени никакви данъчни стимули за младите семейства, както и няма нищо по въпроса с т.нар. водни помощи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар