Методи Андреев: Другарят Борисов задмина учителя си Тодор Живков!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Вчера слушах мъдрото слово на първия ни държавен и партиен ръководител Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ. Заради наглостта си, по едно време си мислех, дали не виждам и слушам другаря Тодор Живков. И затова не мога да използвам г-н Борисов. Ще използвам другаря Бойко Борисов.

Това каза възмутеон бившият депутат от ГЕРБ и шеф на Комисията но досиетата Методи Андреев. Ето какво допълни той пред  Фрогнюз относно  словото на премиера след среща с избраните кметове:

 

Наглостта му относно хората, които не искаха да гласуват за ГЕРБ, достигна нови висоти. Той обвини тези хора, че те са деа на бивша комунистическа номенклатура. Това е изключително нагло твърдение, което изрича един бивш член на БКП. Нещо повече-той беше охрана на Тодор Живков. Самият той се е хвалел, че се е учил от Тодор Живков. Той присъстваше на откриването на паметника му. Сниман е с видни личности от подземния свят, близки до групировката СИК.

 

Този човек има наглостта да ме обвини мен, че едва ли не съм бил син на комунистическа номенклатура. За разлика от неговото семейство, в моето няма нито един член на комунистическата партия. Ами г-н Борисов като говори толкова разпалено то тази тема, искам да попитам дали г-жа Йорданка Фандъкова е била член на БКП? Г-н Красимир Велчев-приятен, добър човек, бил ли е член на БКП? Г-жа Менда Стоянова, която се чуди защо хората мразят ГЕРБ, била ли е член на БКП. Сигурно затова я мразят. А г-н Пламен Нунев бил ли е член на БКП? Колко кметове на ГЕРБ и депутати са били членове на БКП?

 

Тази наглост не може да остане без реакция. Да обвиняваш, че едни хора са гласували против очакваният на ГЕРБ, в нещо невярно, е много нагло поведение. За това за мен това не е премиер, а другаря Бойко Борисов. Това е достойният ученик на Тодор Живков. Той беше нагъл и безпардонен. Сигурно в ДБ има хора, чиито близки са били членове на БКП.

 

ГЕРБ много се хвали с това, че е продължила политиката за отваряне на досиетата. И какво от това, когато тази партия прави едно, а всъщност излиза съвсем друго. Тя беше от партиите като БСП и ДПС, която въпреки, че в нейните редици има хора, свързани с ДС, не се отказва от тях, а ги остави в изборните листи. Има ги в общинските съвети, има ги и в тяхната парламентарна група.

 

Борисов говори за ценностна система. Каква може да е ценностната система на човек, който е бил член на БКП, не е искал да се раздели със своето членство. А когато хората са се вдигнали срещу комунистическия режим, той е бил член на БКП. Той на-вероятно се е променил. Но тази промяна е илюзорна.

 

Искам да кажа на Борисов, че аз не съм гласувал за Мая Манолова. Но не обвинявам хората, кото въпреки че са десни, са гласували за нея. И ще дам пример-политиката на ГЕРБ зарази България с неизлечима болест. Тя се превърна в тежък карцином-корупция. Тя обхвана всички нива на държавната машина. Това е тежък рецидив на превзета държава от корупцията. Когато в медицината лекуваш карцином, се използва отрова. Химиотерапията е отрова-тя убива човешките клетки. Тези хора хора, които са гласували за Манолова, са предпочели химиотерапия пред разпространението на този карцином. Затова не упреквам тези хора.

 

Подкрепих Елена Йончева в искането й да се провери качеството на магистралите. Като строителен инженер зная, че качеството на магистралите в България е под всякакво ниво. Това е мнението на много хора от колегията, които не са се наредили на хранилката на ГЕРБ и не участват в обществените поръчки. Ние сме в тежка зависимост от монопола в строителството. То е в ръцете на шепа едри олигарси. Ето това искам да кажа на г-н Борисов. Той първо да си види гредата в своето око, преди да търси сламката в чуждото.

 

И днес чух една много хубава епиграма, която Ким Стоянов каза за Радой Ралин: „Той говори с акламация за нашта демокрация. Но другарю уважаем, той е вождът уважаем. С огромна сила тези думи важат за първия държавен и партиен ръководител- другаря Бойко Борисов. Този Борисов искаше някога да направи с Иван Костов коалиция. Само, че той отказа. Тези политически игри на Борисов ги знам. И да не се прави на демократ, защото не е. Той не е нищо друго, освен популист!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар