Механизмите на демокрацията вече не работят

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес е внесен поредният вот на недоверие към правителството. Този път за провала в ресор околна среда и води. Поводът – водната криза. Никой не очаква чудеса от вота. Дори не очакваме смислен дебат. Дори Бойко Борисов не си направи труда да се появи в началото на дебата. Каква всъщност е целта, освен цирк за народа?

Самата власт вече няма подкрепата на народа. Да, вярно, печелят избори. Но пропускат да отбележат какъв процент от цялото население е гласувало за тях и какъв е съставът на гласувалите. Все повече хора остават да псуват по къщите си и не искат да участват в този фарс. Видно е, че изборите не променят нищо. Но съзнанието на българите се променя. Те виждат, че всички са част от едно и също статукво и ги лъжат. Българите искат промяна, но не я виждат в сегашните политици.

Трябва да се направят основни промени в политическата система и обществото, както и в Конституцията. Работещи механизми, чрез които народът да показва волята си. Защото сега нашата воля не е зачитана от никого.

А всъщност ние, народът на България, сме суверенът, господарят на тази земя. Тази държава е наша, не на политиците. И е време да вземем решение как да направим промяната.

Елена Гунчева

loading…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар