МЗ: Ваксинацията е най-безопасният начин за изграждане на защита срещу COVID-19 – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ваксинацията е най-безопасният начин за изграждане на защита срещу COVID-19, съобщиха от министерството а здравеопазването във фейсбук страницата си.

От ведомството обясняват, че протичането на COVID-19 е различно по отношение на симптоми и тежест на заболяването: могат да се наблюдават безсимптомни, асимптоматични или тежки инфекции с пневмония и засягане на други органи. Тези инфекции могат да доведат до белодробна и мултиорганна недостатъчност.

Някои пациенти с COVID-19 не се възстановяват седмици и дори месеци след началото на заболяването и продължават да страдат от тежки общи симптоми –т.нар. „дълъг COVID“, допълват здравните власти. 

Лицата, които са се заразили с COVID-19, могат да заразят своите приятели, колеги и членове на семейството, дори без да знаят това, предупреждат от министерството. От там допълват, че ваксинацията срещу COVID-19 има значителен принос за ограничаване на пандемията.

“ Ефективната и безопасна ваксинация ще позволи да се облекчат ограниченията за контакт. За да се случи това, голяма част от населението трябва да е развило имунитет срещу вируса. Ваксинацията може да допринесе за това в сравнително кратък времеви интервал, за да се осигури възможно най-голям ефект при ограничаване на пандемията и индивидуална защита на гражданите срещу тежко боледуване от COVID-19″ пише във фейсбук статуса .

От ведомството напомнят още, че ваксинацията, в комбинация със спазването на дистанция, носенето на маска и проветряването са други важни мерки за намаляване разпространението на SARS-CoV-2, тъй като ни предпазва в условията на пандемия.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар