МЗ с инфо къде можете да се ваксинирате през уикенда – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на здравеопазването информира къде из страната ще има поставени изнесени имунизационни пунктове през уикенда. Освен това МЗ даде инфо за Делта вариана на коронавируа. Той е около два пъти по-заразен от предишните мутации.


Делта вариантът на COVID-19 се характеризира с по-голяма заразност и повишена способност да причинява тежка форма на заболяването. Където бъде идентифициран Делта вариантът, той бързо и ефективно се разпространява между хората. Делта вариантът е силно заразен, около два пъти по-заразен от предишните варианти.

Когато вирусът се разпространява свободно и причинява множество заразявания, вероятността да мутира се увеличава. Колкото повече възможности има вирусът за разпространение, толкова повече възможности има за промяна.

Експертите непрекъснато следят новите варианти на коронавируса, за да видят дали те се разпространяват по-лесно, причиняват по-тежки заболявания или биха могли да повлияят на ефективността на мерките за обществено здраве или ваксините.

Най-добрият начин да ограничим предаването на COVID-19 е хората да се ваксинират и да продължават да следват съветите за предотвратяване на разпространението на вируса, включително физическо дистанциране, носене на маски, редовно миене на ръцете и добро проветряване на закритите помещения.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар