МЗ: COVID-19 може да изостри стари болести и да отключи нови, а Делта вариантът атакува сърдечно-съдовата система – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

COVID-19 може да изостри стари болести и да отключи нови, а Делта вариантът атакува сърдечно-съдовата система. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването (МЗ). Възможно е и да се развие миокардия, инсулт или образуване на тромби.

Статистиката показва, че средното ниво на смъртност заради сърдечно-съдови заболявания е малко над 30 на сто, а в България то е около 60 на сто. COVID-19 активизира образуването на тромби, а не ваксините, посочват още от пресслужбата на МЗ.

COVID-19 инфекцията е причина за активизиране и на склонността към тромбообразуване. До 20 процента от болните от коронавирусната инфекция имат сърдечно-съдови усложнения. В немалка част от случаите именно тези усложнения са причина за смърт. Опасенията, че ваксините могат да предизвикват усложнения, не се оправдаха, добавят от МЗ.

Статистиката по отношение на тежкото протичане на COVID-19 и леталния край е категорична и от МЗ призовават хората да се ваксинират.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар