Мика Зайкова: Каквото Кирил Петков и правителството ни причиниха, и Господ не може да ни го направи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи нагоре. За това предупреди икономистът и бивш депутат от ИТН Мика Зайкова пред БНТ.  Действията на правителството продължават да бъдат проинфлационни.

Няма как да не кажа – каквото ние сами си направим, Господ не може да ни го направи. В Плана пишело неща, които много притеснили Зайкова – до 30 септември 2024 г. ще трябва да минат дружествата, които произвеждат електроенергия от въглища, ще трябва да минат и приспособят към пазарните условия, ако ги има. До 2024 г. може и да ги няма ТЕЦ-овете, предупреди Зайкова.

Тя посочи, че даването на пари е проинфлационен фактор. Ако се вдигнат цените на тока за домакинствата, нещата ще станат неуправляеми, предупреди Зайкова.

Във връзка с напрежението в коалицията за нов управител на БНБ Зайкова е възмутена, че се постъпва така лошо с кандидата на ИТН Любомир Каримански, който е добър за Световната банка, но не е добър за нас. „Много ми се искаше аз да препитам кандидатите, но не можах“, пошегува се Зайкова.

Тя коментира и позицията на депутатката от ИТН Виктория Василева, която написа пост във фейсбук, който завърши с думите: „Кого лъжете, бе!!! Мишоци…“

„Моля ви, недейте да обиждате мишоците“, изцепи се в типично свой стил бившата шефка на НС.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар